Vård, bostad & kontorsfastighet i Farsta

Härmed saluförs två grannfastigheter med ett fantastiskt läge alldeles intill sjön Magelungen endast cirka 10 minuters promenad från Farsta centrum.

Nuvarande fastighetsägare har sedan 80-talet bedrivit HVB-hem för ungdomar och dygnet-runt vård till ungdomar mellan 13-20 år. Ägarna har nu valt att flytta verksamheten till annan plats inom koncernen och säljer därmed dessa fastigheter.
Spännande möjlighet att för nästa ägare ta över och utveckla denna historiska plats till allt från vård och omsorg, till kontor och bostäder.

Tomtarealen för de båda fastigheterna uppgår till 3 883 kvm.

På Rödkindavägen 25 Finns Elliottska villan om cirka 500 kvm med en tomtareal om 2 521 kvm. Byggnaden uppfördes mellan 1905-1910 som en privatbostad åt grosshandlare Elliot men ändrades senare till barnhem på 60-talet i Stockholm stads regi.

2006 styckades fastigheten med ny adress Rödkindavägen 27. På fastigheten uppfördes en modern tvåplansbyggnad om cirka 248 kvm med en tomtareal om 1 362 kvm för att komplettera verksamhetens ökade behov.

Goda kommunikationer till och från området med buss och tunnelbanans gröna linje.

Fastigheterna avyttras genom försäljning av samtliga aktier i NYAB innehållande fastigheterna alternativt som en rak fastighetsöverlåtelse var för sig eller tillsammans.

KROKSÖ 16 – ELLIOTTSKA VILLAN
Vacker Jugendvilla om ca 500 kvm med trivsam trädgård och fina planteringar. Sjöutsikt över Magelungen i bästa västerläge.

Entréplanet erbjuder tre ståtliga salonger i fil med högt till tak och kakelugn (funktion okänd) i vardera rum. Utgång till terrass och access till trädgården. Vidare finns ytterligare ett generöst rum med öppen spis (funktion okänd) som troligtvis tidigare varit bibliotek. Stort industrikök med matplats och separat köksentré. Hall med wc och förrådsutrymmen.

Två trappor leder upp till plan 1 som är inrett med totalt 7 sovrum, allrum samt 2 wc och 2 dusch. Nuvarande ägare har låtit dela av plan 1 med trappa från varsitt håll, men kan enkelt återställas till original.

Plan 2 har en fin karaktär av vindsvåning och är inrett med sällskapsrum och goda förvaringsutrymmen.

Mycket stor källare med bra takhöjd och praktiska ytor. Tre generösa rum, en stor tvättstuga och en mindre, flertalet wc och förrådsutrymmen samt utgång till trädgården.

Bergvärme från 2007-2008. På tomten finns även en friggebod samt lusthus och en mycket stor och trevlig terrass.

KROKSÖ 17
Fastigheten styckades av och bebyggdes i egen regi av Magelungen år 2006. Huset om ca 248 kvm beställdes av Sävsjö Trähus och uppfördes som en tvåfamiljsvilla med gemensamt trapphus. Byggnaden kan enkelt förändras för den som önskar nyttja huset som ett enfamiljsboende.

Entréplan erbjuder ett rymligt vardagsrum med fina fönsterpartier och utgång till terrassen. Kök med matplats, 3 sovrum, dusch med wc, separat wc och teknikrum.

Övre planet är inrett med mindre kök, matplats, vardagsrum med utgång till underbar altan med kvällssol samt 4 sovrum. Dusch med wc samt separat wc. Entréhall med stort glasparti som sammanbinder de båda lägenheterna och förberett för hissmöjlighet.

Bergvärme från byggåret. Fin trädgårdstomt med Magelungens vatten alldeles intill.

  • Fastighetsbeteckning: STOCKHOLM KROKSÖ 16 och 17
  • Tomtyta: 3 883 kvm
  • Gatuadress: Rödkindavägen 25 & 27
  • Kommun: Farsta
  • Område: Magelungen

Ansvarig mäklare

Alexander Nelson
+46708-40 00 26
alexander@rosengren.se

Se objektbeskrivning >